Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen voor de hele familie
  • Al meer dan 600.000 tevreden klanten
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Johannes Vermeer Schilderij 'Het meisje met de parel'

€405,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Het portret van 'Het meisje met de parel' uit 1665 is het bekendste schilderij van Johannes Vermeer. Deze bekendheid is vooral gebaseerd op het moderne uiterlijk van het beeld: het meisje wordt van dichtbij afgebeeld, zonder attributen, en communiceert met de kijker door hem rechtstreeks aan te kijken en haar mond licht te openen.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Johannes Vermeer

Het portret van 'Het meisje met de parel' uit 1665 is het bekendste schilderij van Johannes Vermeer. Deze bekendheid is vooral gebaseerd op het moderne uiterlijk van het beeld: het meisje wordt van dichtbij afgebeeld, zonder attributen, en communiceert met de kijker door hem rechtstreeks aan te kijken en haar mond licht te openen. De kleding van het meisje schilderde Vermeer met bijna pure kleuren. Wat vooral opvalt is de parel aan het oor van het meisje, waarin de glans van de ogen terugkomt. Het is niet bekend wie het afgebeelde meisje is. Wellicht de meid Griet, zoals beschreven in de gelijknamige roman van Tracy Chevalier, die in 2003 werd verfilmd door de Britse regisseur Peter Webber en voor drie Academy Awards werd genomineerd.

Origineel: 1665, olie op doek, 44,5 x 39 cm, Mauritshuis, Den Haag.

Zorgvuldige reproductie op kunstenaars canvas en traditioneel opgespannen op een houten spanraam. Het motiefoppervlak met voel- en zichtbare linnenstructuur en de extra aangebrachte penseelstructuur onderstrepen het echte schilderij-effect. Afgewerkt met kunstenaarsvernis. In handgemaakte echt houten museumlijst met goudlaag. Gelimiteerde oplage van 499 exemplaren, met genummerd certificaat op de achterzijde. Formaat ingelijst 57 x 48 cm. Levertijd 1 tot 2 weken.

;
€405,
00